Go Back

Rajma Masala

Popular dish from North India paired popularly with rice or naan
Prep Time 8 hrs
Cook Time 35 mins
Servings 4 people

Ingredients
  

Ingredi├źnten

  • 200 g gedroogde kidneybonen
  • 2 tl zout
  • 2 el zonnebloemolie of ghee
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 ui fijngehakt
  • 1 el gember-knoflookpasta
  • 75 g tomaat puree
  • ┬Ż tl kurkumapoeder
  • 1 tl Kashmiri chilipoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl garam masala
  • 5 g koriander grof gehakt
  • 2 el slagroom vervang met vegan kookroom

Instructions
 

  • Was de kidneybonen onder koud stromend water tot het water helder ziet. Week ze minimaal 8 uur, maar liefst een hele nacht, in ruim water.
  • Kook de kidneybonen in 750 milliliter water met 1 theelepel zout in 30 minuten** gaar. Giet af (bewaar daarbij het kookvocht) en laat uitlekken.
  • Verhit intussen de zonnebloemolie of ghee in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit er het komijnzaad en de laurierblaadjes in. Voeg na een minuut de ui toe en bak 5 minuten. Voeg de gember-knoflookpasta toe en bak nog 5 minuten. Voeg dan de passata toe en kook op laag vuur in 10 minuten voor de helft in.
  • Roer de kurkumapoeder, chilipoeder, korianderpoeder en de garam masala erdoor en warm nog 2-3 minuten door.
  • Voeg de kidneybonen, 250 milliliter kookvocht en 1 theelepel zout toe. Zet het vuur hoog en breng het geheel aan de kook. Zet zodra het geheel kookt het vuur laag en stoof het gerecht in 15-20 minuten onder af en toe roeren verder gaar.
  • Garneer met de koriander en besprenkel met de room. Lekker met rijst.

Video

Notes

If you would like to know the English version of this recipe, check the video link (recipe is in English)