Go Back

Kanda Poha

Ik heb ditgerecht leren maken van mijn schoonmoeder, die me pas na drie jaarperfectioneren verzekerde dat ik in de vingers heb hoe je dit gerecht hetallerbeste maakt. Bij de Aziatische winkel zijn twee soorten rijstvlokkenverkrijgbaar, voor dit recept gebruikt je de grootste variant.
Cook Time 20 minutes
Course Breakfast
Cuisine Indian
Servings 4 people

Ingredients
  

  • 250 g rijstvlokken thick/medium poha
  • 4 el zonnebloemolie
  • 4 el pinda’s ongebrand
  • ½ tl zwart mosterdzaad
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 groene rawit-pepertjes fijngehakt
  • 8 kerrieblaadjes
  • ½ tl kurkumapoeder
  • 1 tl suiker
  • 1 tl zout
  • 1 citroen de helft ervan in partjes
  • 10 g koriander grof gehakt
  • 4 el Bombay mix om te serveren

Instructions
 

  • Was de rijstvlokken een minuut onder koud stromend water. Laat uitlekken en zet opzij.
  • Verhit de olie in een koekenpan of wok op middelhoog vuur en frituur de pinda’s 5 minuten. Voeg het mosterdzaad toe en bak 30 seconden mee. Roer de ui, rawit-pepertjes en de kerrieblaadjes erdoor en bak al omscheppend 5 minuten.
  • Voeg de kurkumapoeder, suiker en het zout toe en roer goed door. Voeg de rijstvlokken toe en warm voorzichtig al omscheppend in enkele minuten goed door. Zet het vuur uit, knijp een halve citroen erover uit en roer de koriander erdoor.
  • Serveer met de citroenpartjes en garneer met de Bombay mix.

Video

Notes

Recipe in English. Do check the video link for step by step.
Ingredients:
  • 250 g rice flakes (thick/medium poha)
  • 4 tbsp sunflower oil
  • 4 tbsp peanuts (unroasted)
  • ½ tsp black mustard seed
  • 1 onion, finely chopped
  • 2 green rawit peppers, finely chopped
  • 8 curry leaves
  • ½ tsp turmeric powder
  • 1 tsp sugar
  • 1 tsp salt
  • 1 lemon, half of it cut into wedges
  • 10 g coriander, coarsely chopped
  • 4 tbsp Bombay mix, to serve
Method:
  1. Wash the poha under cold running water for a minute. Drain and set aside.
  2. Heat the oil in a frying pan or wok over medium heat and fry the peanuts for 5 minutes. Add the mustard seeds and cook for 30 seconds. Stir in the onion, rawit peppers and curry leaves and fry for 5 minutes, stirring.
  3. Add the turmeric powder, sugar and salt and stir well. Add the poha and gently stir it for a few minutes. Turn off the heat, squeeze over half a lemon and add in the coriander.
  4. Serve with the lemon wedges and garnish with the Bombay mix.