
Garlic Butter Naan (NL versie)

Garlic Butter Naan
Equipment
- 1 deegroller
- 1 keukenkwastje
- 1 gietijzeren pan
Ingredients
Ingrediënten
- 2 el suiker
- 2 tl droge gist
- 80 ml volle melk op kamertemperatuur
- 4 el Griekse yoghurt 10% vet, op kamertemperatuur
- 3 el zonnebloemolie
- 650 g bloem + 5 el om te rollen
- 1 tl zout
- 4 tenen knoflook fijngehakt
- 3 el boter
- 3 el koriander fijngehakt
- ¼ tl nigellazaad
Instructions
- Meng 240 milliliter lauwwarm water met de suiker en de gist en laat 5-10 minuten rijzen. De gist is geactiveerd wanneer er een laag schuim en bubbeltjes is ontstaan.
- Voeg de melk, Griekse yoghurt en 1 theelepel olie toe en meng goed door. Voeg de bloem, het zout en de helft van de knoflook toe en kneed in 8 minuten tot een samenhangend deeg. Voeg als het deeg te plakkerig is wat extra bloem toe.
- Vorm het deeg tot een gladde bal en laat het 60-90 minuten rijzen in een ingevette, met een theedoek afgedekte kom.
- Smelt in een steelpan op laag vuur de boter met de overige knoflook en de koriander. Verhit ondertussen ook een (gietijzeren) pan op middelhoog vuur.
- Vet je handen in met wat olie, kneed het deeg kort door en verdeel het in 10 porties van gelijke grootte.
- Rol een bolletje deeg op een met olie bestreken oppervlak uit tot een ovaal van ongeveer 15 centimeter lang en 7 centimeter breed en bestrooi met wat nigellazaad.
- Bak de naan in de hete (gietijzeren) pan in 6-9 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Bestrijk direct na het bakken met de knoflook-korianderboter. Neem uit de pan en houd warm onder een theedoek. Herhaal met het overige deeg.