Follow me on instagram

+31-629767597
info@spicetrip.nl

Blog

HomeVegetarianGarlic Butter Naan (NL versie)

Garlic Butter Naan (NL versie)

Garlic Butter Naan

Cook Time 30 minutes
Wachttijd 1 hour 40 minutes
Course Side Dish
Cuisine Indian
Servings 10 stuks

Equipment

  • 1 deegroller
  • 1 keukenkwastje
  • 1 gietijzeren pan

Ingredients
  

Ingrediënten

  • 2 el suiker
  • 2 tl droge gist
  • 80 ml volle melk op kamertemperatuur
  • 4 el Griekse yoghurt 10% vet, op kamertemperatuur
  • 3 el zonnebloemolie
  • 650 g bloem + 5 el om te rollen
  • 1 tl zout
  • 4 tenen knoflook fijngehakt
  • 3 el boter
  • 3 el koriander fijngehakt
  • ¼ tl nigellazaad

Instructions
 

  • Meng 240 milliliter lauwwarm water met de suiker en de gist en laat 5-10 minuten rijzen. De gist is geactiveerd wanneer er een laag schuim en bubbeltjes is ontstaan.
  • Voeg de melk, Griekse yoghurt en 1 theelepel olie toe en meng goed door. Voeg de bloem, het zout en de helft van de knoflook toe en kneed in 8 minuten tot een samenhangend deeg. Voeg als het deeg te plakkerig is wat extra bloem toe.
  • Vorm het deeg tot een gladde bal en laat het 60-90 minuten rijzen in een ingevette, met een theedoek afgedekte kom.
  • Smelt in een steelpan op laag vuur de boter met de overige knoflook en de koriander. Verhit ondertussen ook een (gietijzeren) pan op middelhoog vuur.
  • Vet je handen in met wat olie, kneed het deeg kort door en verdeel het in 10 porties van gelijke grootte.
  • Rol een bolletje deeg op een met olie bestreken oppervlak uit tot een ovaal van ongeveer 15 centimeter lang en 7 centimeter breed en bestrooi met wat nigellazaad.
  • Bak de naan in de hete (gietijzeren) pan in 6-9 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Bestrijk direct na het bakken met de knoflook-korianderboter. Neem uit de pan en houd warm onder een theedoek. Herhaal met het overige deeg.

Video

Spice obsessed girl who likes to spread her love for food through recipes and more. Bringing India little closer to you through this website.

Post a Comment

Recipe Rating