Follow me on instagram

+31-629767597
info@spicetrip.nl
Image thumbnail

About Me

From India to here so far.....

Een complete Indiase maaltijd

Paulami - Chief Eating Officer

Ik neem je graag mee op reis door India, het land waar ik ben geboren en opgegroeid en misschien wel het meest diverse land ter wereld. Al kun je eigenlijk maar amper van een land spreken. Het is eerder een aaneenschakeling van allerlei verschillende landen, gebundeld tot één groot, eclectisch geheel. Met tweeëntwintig officieel erkende talen, de meesten ook nog eens met een eigen schrift, en meer dan 19.500 dialecten is India op zichzelf al een hele speurtocht om te ontdekken.

Wie zich verdiept in de Indiase keuken, komt zo mogelijk een nog grotere verscheidenheid aan invloeden, stromingen en smaken tegen. Ik durf dan ook met zekerheid te zeggen dat er geen Indiër is die alles heeft geproefd wat het land op culinair vlak te bieden heeft. De Indiase eetcultuur is de afgelopen vijfduizend jaar – onder meer onder invloed van de kolonisatie, dekolonisatie en de komst van verschillende volkeren – onafgebroken in beweging geweest en is dat tot op de dag van vandaag nog steeds.

Ik ben opgegroeid in Mumbai, in het westen van India. Mijn ouders maakten er een sport van om iedere vakantie, vrije dag en andere gelegenheid te benutten om mij en mijn broertje kennis te laten maken met andere plekken in India. We aten er in lokale restaurants en sliepen in pensions en bij andere mensen thuis om te regio te ervaren. Dit heeft me, zonder dat ik er op dat moment erg in had, enorm geholpen: niet alleen bij het verbreden van mijn horizon, maar ook bij de ontwikkeling van mijn kennis over de Indiase keuken. Ik ben mijn ouders hier dankbaar voor.

Vijf jaar geleden ben ik samen met mijn man naar Nederland verhuisd. Ik voelde me gelijk op mijn plek, maar besefte dat ik me pas echt thuis voelde als ik het huis, net als in India, dagelijks vulde met de smaken en geuren van het eten waarmee ik ben opgegroeid. Van de zondagse kipcurry die mijn moeder al maakt zo lang ik me kan herinneren tot aan het knapperige streetfood uit de straten van Mumbai. Daarmee is mijn missie om Nederland op een toegankelijke manier kennis te laten maken met de echte Indiase keuken begonnen.

Alle gerechten heb ik geleerd van mijn moeder, schoonmoeder, buren, vrienden en huisgenoten met wie ik tijdens mijn studietijd lief en leed en dus ook de keuken deelde. Nu heb ik er een missie van gemaakt om iedereen in Nederland de breedte en diepte van Indiaas eten te laten leren via mijn kookworkshops, diners, catering en natuurlijk via mijn kookboek(en) en deze website. Heb je een vergelijkbare liefde voor India zoals ik, stuur me dan een e-mail om verschillende mogelijkheden te verkennen om deze liefde samen te verspreiden.

– Liefs, Paulami